novateplica-logo
Блог

Тепличні овочі – чим вони корисні

Тепличні овочі – чим вони корисні

Відійшли у небуття ті часи, коли свіжі огірки, помідори та інші несезонні овочі та фрукти були дивиною на столі українців у холодну пору року. Розвиток тепличного господарства зробив найбільш популярні у нас сільськогосподарські товари цілком доступними за ціною і взимку.

Не всі українці дозволяють собі продовжити літній овочевий достаток за рахунок продукції, вирощеній у теплиці. Навіть якщо її вартість не дуже відрізняється від тих же буряків, моркви чи картоплі. Причина цьому – боязнь отруїтися нітратами. Але чи всі тепличні овочі та фрукти приречені на те, аби замість користі приносити шкоду?

Своя теплиця – своя безпечна продукція

Найкращим засобом на весь рік забезпечити свою родину свіжими фруктами та овочами є побудова власної теплиці. У цьому випадку ви будете самі контролювати весь процес їхнього вирощування, збору та зберігання. До такого висновку тепер приходить все більше наших земляків. Маючи клаптик землі на дачі, не кажучи вже про власні угіддя в сільській місцевості, українці активно будують теплиці. Великою мірою цьому посприяло появлення на нашому ринку такого незамінного будівничого матеріалу, як стільниковий полікарбонат. Завдяки тому, що його нині виробляють і в Україні, він є цілком доступним за ціною для будь-якого дбайливого господаря. Переваги цього унікального матеріалу перед склом чи поліетиленом більш, аніж очевидні.

Сотовий полікарбонат, перш за все, завдяки своїй міцності, легкості, пластичності, теплоізоляційним властивостям, став чи не найкращим помічником фермерів. При тому, гроші, витрачені на нього при будівництві теплиці, швидко відіб’ються. Адже у цьому випадку ви заощадите на опалювані свого зимового саду та городу. В не холодну зиму температура під його покриттям навіть без додаткового джерела тепла тримається в межах 15 градусів. Зважаючи ж на ту шкоду, яку може завдати теплиці з поліетилену чи скла град, сніг, шквальний вітер та інші стихійні лиха, ви позбавите себе від зайвого клопоту і нових витрат. Адже стільниковий полікарбонат і завоював світовий ринок будівництва те фермерства завдяки своїй міцності при здатності бути прекрасним провідником сонячного та місячного світла. Останнє, як відомо, грає не останню роль у дозріванні рослин.

Ті, хто цураються тепличної продукції, люблять наводити у приклад наших предків. Ті, мовляв, обходилися взимку без свіжих огірків, помідорів, баклажанів чи зелені. Але мало хто задумується над тим, що соління і консервація, які завжди були популярними на зимовому столі наших українців, вживаються, головним чином, для смакового різноманіття. Очевидно, що вони не приносять тої користі, яку отримуємо від свіжих овочів. Навіть тепличних. За умови, звичайно, якщо заради збільшення урожаю ви не зловживаєте мінеральними добривами. Врешті, їх дозоване застосування стало звичним і на відкритих ґрунтах.

Чому свіжі овочі потрібні навіть взимку

Варто пам’ятати, що фрукти та овочі містять багато ферментів, які не лише синтезують вітаміни, а й руйнують їх. Процес їх руйнації активізується після зривання зрілого продукту, тоді як процес синтезу необхідних речовин припиняється. Так що навіть свіжа продукція, яка довго зберігається у підвалі чи холодильнику, з часом втрачає свої корисні властивості. Не кажучи вже про заморожені овочі та фрукти. У цьому випадку вони не постачають у наш організм необхідні речовини, без яких про хороше здоров’я не може бути мови.

Що ж корисного ми отримуємо від свіжого салату, помідора чи огірка і, особливо, редису, які виросли навіть в тепличних умовах? Нехай і не в такій мірі, як вирощені на городі, вони все одно залишаються джерелом вкрай потрібних нашому тілу вітамінів (а їх нині нараховують 13 видів) та мінералів. Їхній дефіцит призводить до різних захворювань, які зазвичай не лікуються, оскільки сучасна медицини головним чином бореться із симптомами, а не джерелом хвороби. Найбільш очевидною і вкрай неприємною проблемою авітамінозу є захворювання ясен. А це призводить і до втрати зубів, і до кишково-шлункових хвороб, тому, що у даному випадку їжа недостатньо пережовується.

Свіжі овочі та фрукти, які не встигають втратити свої цілющі та лікувальні властивості, особливо необхідні в холодну пору року. Це пов’язано з тим, що грип та інші застудні захворювання лікуються за допомогою антибіотиків. А ті, у свою чергу, змінюють мікрофлору кишківника. Окрім основних вітамінів (А, В 1, В 2 та С), овочі містять целюлозу та необхідні мінеральні солі. Перш за все, кальцій та натрій, які підтримують баланс лугових речовин в крові, врівноважуючи кислотну дію зернових та круп. В сирій їжі також знаходиться і вкрай необхідна нашому організму клітчата.

Так що краще витратити час та кошти на побудову нехай невеликої, але власної теплиці, аніж потім витрачатися на лікарів. Тим більш, що на нинішньому ринку України є надійні фірми, які забезпечать вас не лише усім необхідним обладнання для побудови теплиці, а й нададуть професійні консультації. Можливо, відчувши смак не лише власного несезонного продукту, а й процесу його вирощування, ви завтра захочете стати поставником якісної тепличної продукції по всій Україні. А заодно – і гарантом її якості.

Замовляйте свою теплицю по тел: (050) 461-04-15 — він же Вайбер

Выберите и закажите теплицу

Поделиться:

Solverwp- WordPress Theme and Plugin

  • +380 98 409 65 63
  • МЕНЮ
    Cart Menu Button Image0
    Корзина