novateplica-logo
Блог

Що, перш за все, варто вирощувати у теплиці

Що, перш за все, варто вирощувати у теплиці

До найпопулярніших у нас тепличних овочів, крім зелені (молодої цибулі, кропу, петрушки, салату), належать огірки, помідори, редиска, перець. Серед фруктів - полуниця.

Українці використовують фрукти та овочі для приготування різного роду салатів, фруктових та овочевих коктейлів. Останні стали дуже популярними завдяки присутності на нашому кухонному столі різноманітної побутової техніки, як-от блендер. Тож ті, хто вже зрозумів переваги побудови власної теплиці під стільниковий полікарбонат чи тепличну плівку, у холодну пору року продовжують для своєї родини період літнього овочево-фруктового раю.

Для чого нам потрібні свіжі овочі навіть узимку

Сьогодні вже мало хто сумнівається, що найбільш корисною є саме рослинна їжа. Особливо це стосується фруктів та овочів, багатих на вітаміни та мінеральні солі. Варто пам'ятати, що фрукти й овочі постачають нашому організму такі потрібні речовини, як кальцій, залізо, йод, натрій, калій, магній і багато інших важливих мікроелементів.

Важливо також враховувати, що продукти рослинного походження містять у собі й таку незамінну речовину, як целюлоза, або клітковина. Без неї сподіватися на хорошу роботу кишківника не доводиться. А за поганого функціонування органів виділення в організмі дуже швидко накопичуються шкідливі речовини. Зашлаковуючи організм, вони роблять його слабким, непридатним чинити опір шкідливим бактеріям і різного роду інфекціям. З часом шлаки самі стають причиною багатьох хвороб, перетворюючись, наприклад, на камені в нирках та інших органах. То яких овочів, насамперед, не варто позбавляти себе й тих, кого любимо й про кого піклуємося, навіть узимку?

Популярні овочі - чим вони корисні

Яка користь від таких овочів як помідор, огірок і редиска? На скільки корисно їсти ці овочі читайте далі...

Помідори

Цей поширений у нас продукт серед усіх овочів вважається одним із найкращих. Не лише сучасна медицина підтверджує його користь. Помідори здавна є незамінним інгредієнтом у дієті йогів. Хто, хто, а вони знають, що корисно для організму, а чого слід уникати. Помідор виграє перед багатьма іншими овочами насамперед завдяки тому, що він містить корисні кислоти - лимонну та трохи щавлевої. А в них у великій кількості міститься мінімум п'ять важливих вітамінів. Оскільки під час термічної обробки вітаміни частково знищуються, то помідори краще вживати сирими.

Завдяки наявним у них магнію та залізу вони здійснюють сприятливий вплив на різні органи, насамперед на печінку та нирки. Присутність у помідорах клітковини сприяє виведенню з організму токсичних речовин, тому лікарі радять помідори тим, хто страждає на закрепи. Томат не тільки допомагає очистити кишківник, а й покращує роботу судинно-серцевої системи. Завдяки вмісту лікопену він відомий як хороший антиоксидант, за що помідори цінують ті, хто страждає на цукровий діабет. Томати стимулюють імунну систему, а отже, збільшують опірність організму різним хворобам, сповільнюють старіння організму, зменшують імовірність виникнення пухлин.

Огірки

Важко уявити український стіл без огірків. Зайве говорити, що навіть тепличний огірок, вирощений в екологічних умовах у власній теплиці, корисніший за консервований. Завдяки вмісту в ньому багатьох цінних поживних і лікувальних речовин, відомих своїми антиоксидантними властивостями, він корисний як протизапальний і профілактичний протираковий засіб. Огірки стали незамінним продуктом для тих, хто хоче очистити організм і скинути зайву вагу, адже в них малий вміст калорій, вуглеводів, жирів і холестерину. Завдяки великому вмісту води (95%), вони поповнюють наш організм необхідною йому рідиною. Не забувайте, що корисна і шкірка огірка. Якщо вона, звісно, не напхана нітратами. Уникнути цього мають шанс, насамперед ті, хто вирощує власну продукцію.

Редиска

Цей овоч давно перестав нас радувати тільки у весняно-літній час. Завдяки теплицям, він тепер доступний протягом усього року, оскільки вирощування редиски не є складним процесом. Корисні поживні властивості цього продукту важко переоцінити. При тому, йоги використовують навіть листя редиски. Багатий на ніацин, мінерали, передусім на залізо, магній, калій, кальцій, фосфор, натрій, він також містить достатню кількість клітковини та вітамінів, особливо групи С. Завдяки великому вмісту необхідної організму аскорбінової кислоти редис сприяє профілактиці запальних захворювань, зміцнює імунну систему, а також стабілізує психічну діяльність.

Якщо врахувати велику потребу організму у вітаміні С, то цей овоч можна вважати незамінним. Адже дефіцит аскорбінки призводить до частих застуд і різного роду запальних захворювань, особливо слизової оболонки (цинга). А це загрожує втратою зубів і, як наслідок, поганим травленням через нездатність як слід пережовувати їжу. Відчуття нестачі життєвих сил, швидкої втоми, нудьги й навіть депресії, що частішають у холодну, похмуру погоду, - усе це (окрім ментальних причин) багато в чому є наслідком нестачі в організмі й вітаміну С. А його ми знаходимо як і у фруктах, так і в овочах, особливо в редисці.

Звісно, це далеко не всі овочі, які радять уживати і сучасні медики, і представники давніх лікарських теорій та практик. До часто вживаних організмом продуктів належить і зелень: салат, шпинат, кріп, петрушка... Але про них - пізніше.

Телефонуйте та замовляйте ідеальну теплицю для вирощування овочів і зелені за тел: (050) 461-04-15 Леонід. Дивіться на відео відгук.

 

Виберіть та замовте теплицю

Поділитися:

Solverwp- WordPress Theme and Plugin

  • +380 98 409 65 63
  • МЕНЮ
    Cart Menu Button Image0
    Корзина